Latgalē gaiss atdzisis līdz -7 grādiem (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdienas rītā zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Latgalē, kur Krāslavā gaiss atdzisis līdz -7 grādiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet Latgalē, kā arī dažviet Sēlijā un Vidzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6 grādiem, valsts lielākajā daļā termometri rāda -2..-5 grādus, bet Ziemeļkurzemes piekrastē temperatūra svārstās ap nulli.

Pūš mērens dienvidu vējš ar brāzmām 7-12 metru sekundē, Latgalē vējš ir lēnāks.

Saglabājas sauss laiks, ar nelielu mākoņu daudzumu.

Rīgā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -3 grādiem, dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniedz desmit metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,2 grādiem Alūksnē līdz +4,2 grādiem Liepājā.

24.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Portugālē un Kiprā, +32 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā -13 grādu Baltkrievijā un -24 grādi dažviet Krievijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu