Otrdien debesis skaidrosies un gaisa temperatūra sasniegs +15 grādu (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Latvijā, sākot no valsts dienvidiem, mākoņi izklīdīs, un vakarā jau visā valstī gaidāmas skaidras debesis.

Saglabāsies dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 8-13 metriem sekundē, Ventspils pusē - līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra sasniegs +10..+15 grādu, tādējādi pietuvojoties Latvijas 28.oktobra siltuma rekordam un, iespējams, pārspējot to.

Rīgā gaidāma pakāpeniska debesu skaidrošanās. Pūšot dienvidu vējam ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, gaiss iesils līdz +13..+14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala, atmosfēras spiediens ir stabils.

Rīts pārsvarā mākoņains, vējains un silts

Otrdienas rītā Latvijas lielākajā daļā saglabājas mākoņainas debesis, ievērojamu nokrišņu nav, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, Kurzemē un Vidzemē ar brāzmām līdz 10-14 metriem sekundē, Ventspilī - līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +7..+12 grādu, valsts dienvidaustrumos +4..+6 grādi.

Rīgā apmācies laiks, pūš dienvidu vējš ar brāzmām astoņi metri sekundē, gaisa temperatūra +9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,5 grādiem Alūksnē līdz +13,7 grādiem Kolkā.

27.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā ir -11 grādu Ukrainas ziemeļaustrumos un -15 grādu dažviet Krievijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu