Pārspēts Latvijas 28.oktobra siltuma rekords (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otrdien Kolkā un Mērsragā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +16 grādiem, un tik silts laiks šajā datumā Latvijas teritorijā reģistrēts pirmo reizi, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

1959.gada 28.oktobrī gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +15,3 grādiem, bet pērnā gada 28.oktobra vēlā vakarā vētras ietekmē gaisa temperatūra sasniedza +15,7 grādus.

Dienas pirmajā pusē šā datuma siltuma rekords pārspēts ne tikai Kolkā un Mērsragā, bet arī Stendē.

Otrdien visā valstī gaisa temperatūra pakāpusies virs +10 grādiem. Vakarā un naktī uz trešdienu temperatūra strauji pazemināsies, savukārt trešdien saule gaisu sasildīs līdz +7..+12 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās otrdien sasniedzis 8-13 metru sekundē, bet Kolkā un Ventspils lidostā attiecīgi 16 un 18 metru sekundē.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā tika pārspēti vairāki minimālās gaisa temperatūras rekordi, tostarp piektdienas rītā Madonā ar -11,7 grādiem tika sasniegts jauns Latvijas 24.oktobra aukstuma rekords.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu