Visā Latvijā skaidrs laiks; diena būs vējaina (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Trešdienas rītā visā Latvijā ir skaidras debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+4 grādiem, par kādu grādu siltāk ir vietām piekrastē. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 5-12 metriem sekundē.

Gaisa relatīvais mitrums, kas parastos rudens rītos ir 100 procentu vai tuvu tam, trešdienas rītā valsts lielākajā daļā ir vien 45-75 procenti.

Rīgā sauss un skaidrs laiks, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +3..+4 grādi. Lidostā «Rīga» gaiss atdzisis līdz +1 grādam.

Trešdiena būs saulaina un vējaina

Trešdien Latvijā būs sauss un saulains laiks, pievakarē no valsts ziemeļrietumiem debesis apmāksies.

Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē, pretvēja piekrastē - līdz 18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem.

Rīgā visu dienu spīdēs saule, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12 metru sekundē, gaiss sasils līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļrietumu mala, atmosfēras spiediens pazeminās.

Zems gaisa mitrums un vējš rada bīstamus apstākļus ugunsgrēku, īpaši kūlas ugunsgrēku, izplatībai.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11,6 grādiem Ainažos līdz +16,3 grādiem Mērsragā. Tik augsta gaisa temperatūra 28.oktobrī Latvijā reģistrēta pirmo reizi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā otrdien bija +28..+29 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -9 grādi Ukrainā un -16 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu