Ugunsgrēku dēļ Minsku pārklājis smogs (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku pārklājis smogs, kas radies plašu ugunsgrēku dēļ, ziņo Ārkārtas situāciju ministrija.

Ugunsgrēki galvenokārt plosās kūdras purvos. Lai gan tiešā Minskas tuvumā nav ziņu par lieliem ugunsgrēkiem, tādi konstatēti citās valsts daļās, kā arī Ukrainā un Krievijā. Ugunsgrēku novērošanai piesaistīta aviācija.

Dūmu dēļ Minskas lidostā redzamība trešdienas rītā samazinājās līdz diviem kilometriem, vēlāk tā uzlabojās līdz 3,5 kilometriem.

Foto: AP/Scanpix

Visplašākie ugunsgrēki plosās Baltkrievijas dienvidos, pie robežas ar Ukrainu, liecina dati no ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes satelītiem. Vējš dūmus nes uz ziemeļiem.

Baltkrievijas Ārkārtas situāciju ministrija lūgusi valsts iedzīvotājus atturēties no ugunskuru kurināšanas, kā arī nededzināt atkritumus, lapas un sauso zāli.

Pēdējās nedēļās Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijā ir ļoti sauss gaiss ar rekordzemu mitruma līmeni. Daži kūdras purvu ugunsgrēki turpinās kopš vasaras.

Krievijas televīzijas kanāls «Doždj» pirms divām nedēļām vēstīja par ugunsgrēku izraisītu paaugstinātu gaisa piesārņojumu Maskavā. Dažos Krievijas rajonos tika konstatēta arī augsta radiācija, kas tika skaidrota ar dūmiem, kas nākuši no ugunsgrēkiem Černobiļas apkaimē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu