Kūdras purvu ugunsgrēki Baltkrievijā un Ukrainā turpināsies ilgi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kūdras purvu ugunsgrēki, kas Baltkrievijā un Ukrainā turpinās kopš vasaras un kuru skaits pēdējās dienās ir pieaudzis, turpināsies vēl ilgi, jo nokrišņi tuvākajā laikā nav gaidāmi.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi tuvākajā nedēļā Baltkrievijā, Ukrainā un tuvējos Krievijas apgabalos nokrišņu nebūs nemaz. Ilgtermiņa prognozes liecina, ka arī vēlāk novembrī nokrišņu būs maz un tikai vietām.

Atsevišķos kūdras purvos ugunsgrēki var turpināties līdz pat nākamajam gadam.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku trešdien pārklāja smogs, kas radies plašo ugunsgrēku dēļ, ziņoja Ārkārtas situāciju ministrija.

Smogs Minskā saglabājas arī ceturtdienas rītā.

Visplašākie ugunsgrēki plosās Baltkrievijas dienvidos, pie robežas ar Ukrainu, liecina dati no ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes satelītiem.

Baltkrievijas Ārkārtas situāciju ministrija lūgusi valsts iedzīvotājus nededzināt atkritumus, lapas un sauso zāli.

Pēdējās nedēļās Baltkrievijā, Ukrainā un daļā Krievijas ir ļoti sauss gaiss ar rekordzemu mitruma līmeni.

Krievijas televīzijas kanāls «Doždj» pirms divām nedēļām vēstīja par ugunsgrēku izraisītu paaugstinātu gaisa piesārņojumu Maskavā. Dažos Krievijas rajonos tika konstatēta arī augsta radiācija, kas tika skaidrota ar dūmiem, kas nākuši no ugunsgrēkiem Černobiļas apkaimē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu