Ogres dome: Rīgas HES ūdenskrātuve jāatbrīvo no grunts sanesumiem (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skats uz daugavu pie Rīgas HES.
Skats uz daugavu pie Rīgas HES. Foto: Evija Trifanova/LETA

Analizējot pagājušā gada pavasara plūdu cēloņus Ogres upē, kā viens no plūdu riska pastiprinošiem faktoriem konstatēts grunts sanesumu esamība Rīgas HES ūdenskrātuvē pie upes ietekas Daugavā, aģentūra BNS uzzināja pašvaldībā.

Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis norādījis, ka ir svarīgi, lai tiktu nodrošināta Ogres upes ūdeņu ietece Daugavā. «Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) esmu runājis par iespējām rast finansējumu mūsu pilsētas iedzīvotājiem sasāpējušās problēmas – plūdu riska – novēršanai. VARAM izprot mūsu situāciju un ir gatava palīdzēt risināt finanšu jautājumu,» tā Helmanis.

Dome secinājusi, ka vairāk nekā gada laikā kopš piedzīvotajiem plūdiem, turpinās aizsargdambja rekonstrukcijas darbi, taču sanesumi HES ūdenskrātuvē tā arī nav likvidēti.

Jau ziņots, ka pagājušā gada pavasarī pārplūda Ogres upe, pārraujot aizsargdambi un nodarot postījumus daudzu iedzīvotāju namīpašumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu