Nedēļas nogalē gaidāms sniegs; iespējama arī atkala

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākās sinoptiķu prognozes apstiprina, ka jau šonedēļ lielu Latvijas daļu pārklās sniega sega. Sagaidāms, ka Latvijas lielāko daļu pārklās 1-6 centimetrus bieza sniega kārtiņa, arī Rīgā piektdien tiek prognozēti daži centimetri sniega. Kurzemes piekrastē neveidosies noturīga sniega sega.

Saskaņā ar «Global Forecast System» datiem ceturtdien vietām mazliet līs un snigs, bet naktī uz piektdienu nokrišņi kļūs spēcīgāki un sāks veidoties sniega sega. Gan mākoņu augstumā, gan uz zemes gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, tādēļ daļa nokrišņu būs lietus un, iespējams, atkala jeb sasalstošs lietus. Lielākais atkalas risks būs Austrumlatvijā.

Sinoptiķi prognozē, ka snigšana naktī uz piektdienu būs intensīva un pasliktinās redzamību. Sniega segas biezums varētu sasniegt 6 līdz 8 centimetrus.

Snigt turpinās arī naktī uz sestdienu un sestdien pa dienu.

Mazāk sniega tiek prognozēts svētdien, kad debesis brīžiem skaidrosies.

Piektdien un sestdien gaisa temperatūra Latvijā naktī būs no mīnus 3, mīnus 4 grādiem valsts austrumos līdz plus 1 grādam rietumu piekrastē. Piektdien un sestdien dienā gaisa temperatūra tiek prognozēta no mīnus 1, mīnus 2 grādiem austrumos līdz plus 3, plus 4 grādiem rietumos. Naktī uz svētdienu termometra stabiņš dažviet varētu noslīdēt līdz pat mīnus 5, mīnus 7 grādiem. Vien Kurzemē gaisa temperatūra saglabāsies nulles grādu robežās. Svētdien dienā gaisa temperatūra Latvijas austrumos būs nulle, mīnus 2 grādi. Pārējā teritorijā gaisa temperatūra saglabāsies nulles, plus 5 grādu robežās.

Jau ziņots, ka «Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus laicīgi sagatavot savus transportlīdzekļus braukšanai ziemas apstākļos. Laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm obligāti jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu