Sniega segas biezums rīt varētu sasniegt 6-10 cm; ceļi jau sāk apledot

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviju no dienvidiem sasniegusi nokrišņu zona. Vakarā un naktī, kā arī piektdien snigs, vietām nedaudz līs, valsts austrumu daļā gaidāma arī atkala jeb sasalstošs lietus.

Sniega segas biezums rīt varētu sasniegt 6-10 centimetrus; ceļi būs slideni

Naktī uz rītdienu, 21.novembri, gaidāms sniegs, kas turpināsies arī dienā. Līdz ar to sniega segas biezums vietām var sasniegt 6-10 centimetrus, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka sniegs un slapjš sniegs gaidāms no dienvidu rajoniem un intensīvākā snigšana varētu būt centrālajos rajonos, kur dienas vidū arī varētu būt biezākā sniega sega.

Snigšana turpināsies arī piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, 22.novembri,

nokrišņu zonai pakāpeniski virzoties uz austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Gaidāma arī redzamības pasliktināšanās līdz 500-1000 metriem, bet ceļi būs slideni.

Debesis būs apmākušās, daudzviet gaidāma dūmaka. Pūtīs lēns austrumu vējš, kas pāries dienvidu vējā.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +1..-4 grādi, dienā gaiss iesils līdz -2..+3 grādiem.

Rīgā būs apmācies un sniegots laiks, brīžiem iespējams arī smidzinošs lietus. Ielas slidenas. Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Vietām sākuši apledot autoceļi

Ceturtdienas pievakarē, nokrišņu zonai no dienvidiem pamazām izplešoties pār Latviju, vietām sākuši apledot autoceļi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Četros pēcpusdienā apledojums konstatēts Saldus apkaimē - gan uz vietējiem un reģionālajiem ceļiem, gan uz Rīgas - Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Skrundai.

Ceturtdienas pievakarē līst un snieg Kurzemē, nelieli nokrišņi no dienvidiem sasniedz arī Zemgali un Daugavpils apkaimi.

Gaisa temperatūra plkst.16 bija no +2..+3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -5 grādiem Alūksnes apkaimē.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus

izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu

un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties. Autovadītājiem arī jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

Rīgas ielu un tiltu uzturētāji gatavi ziemas sezonas darbiem

Rīgas ielu un tiltu uzturētāji gatavi ziemas sezonas darbiem, aģentūrai BNS pavēstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere.

Viņa norādīja, ka RD Satiksmes departaments uzdevis ielu, tiltu un pārvadu uzturētājiem nodrošināt ziemas dežūras visā Rīgā, lai, pazeminoties gaisa temperatūrai vai sākoties snigšanai, nekavējoties varētu sākt ielu attīrīšanu no sniega vai apledojuma un seguma kaisīšanu.

Tiltu un pārvadu uzturēšanu veic uzņēmums «Rīgas tilti», savukārt centra rajonā, Ziemeļu rajonā, Vidzemes un Zemgales priekšpilsētā ielas uztur pilnsabiedrība «PS CP Serviss», Latgales priekšpilsētā - «Ceļu pārvalde», bet Kurzemes rajonā - būvniecības uzņēmums «Roadeks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu