Vietām Latvijā sācis snigt!!!

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vietām Latvijas sācis snigt, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). Sinoptiķi norāda, ka Liepājā un Rucavā slapjš sniegs mijās ar lietu. Savukārt Daugavpilī novērots slapjš sniegs un apledojums. Nokrišņu pamatzona patlaban ir virs Lietuvas un Latvijas dienvidu daļā, skaidro sinoptiķi.

Nokrišņu daudzums pagaidām gan ir neliels - līdz vienam milimetram.

Jau vēstīts, ka naktī uz rītdienu, 21.novembri, gaidāms sniegs, kas turpināsies arī dienā. Līdz ar to sniega segas biezums vietām var sasniegt 6-10 centimetrus, zināja LVĢMC.

Sinoptiķi prognozē, ka sniegs un slapjš sniegs gaidāms no dienvidu rajoniem un intensīvākā snigšana varētu būt centrālajos rajonos, kur dienas vidū arī varētu būt biezākā sniega sega.

Snigšana turpināsies arī piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, 22.novembri, nokrišņu zonai pakāpeniski virzoties uz austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Gaidāma arī redzamības pasliktināšanās līdz 500-1000 metriem, bet ceļi būs slideni.

Vietām sākuši apledot autoceļi

Ceturtdienas pievakarē, nokrišņu zonai no dienvidiem pamazām izplešoties pār Latviju, vietām sākuši apledot autoceļi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Četros pēcpusdienā apledojums konstatēts Saldus apkaimē - gan uz vietējiem un reģionālajiem ceļiem, gan uz Rīgas - Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Skrundai.

Jau ziņots, ka vakarā un naktī, kā arī piektdien Latvijā snigs, vietām nedaudz līs,

valsts austrumu daļā gaidāma arī atkala jeb sasalstošs lietus.

Autoceļi apledos valsts lielākajā daļā. Vietām Zemgalē un Vidzemē snigs ilgstoši un sniega segas biezums pārsniegs piecus centimetrus, piektdienas vakarā dažviet Vidzemē, iespējams, sasniedzot desmit centimetru.

Arī Rīgā gaidāmas slidenas ielas, galvaspilsētu piektdien pārklās vairāki centimetri sniega, prognozē sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka

laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties.

Autovadītājiem arī jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

Vairākas tehnikas vienības pie Salu tilta jau gatavojas «cīņai» ar pirmo sniegu

Vairākas ziemas tehnikas vienības jau novietotas pie Salu tilta, lai varētu operatīvi reaģēt, šonakt uzsniegot pirmajam sniegam.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes departaments uzdevis ielu, tiltu un pārvadu uzturētājiem nodrošināt ziemas dežūras visā Rīgā, lai, pazeminoties gaisa temperatūrai vai sākoties snigšanai, nekavējoties varētu sākt ielu attīrīšanu no sniega vai apledojuma un seguma kaisīšanu.

Tiltu un pārvadu uzturēšanu veic SIA «Rīgas tilti», savukārt ielu uzturētāji centra rajonā, Vidzemes priekšpilsētā, Zemgales priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā ir PS «CP serviss», Latgales priekšpilsētā - AS «Ceļu pārvalde», bet Kurzemes rajonā - SIA «Roadeks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu