Vidzemē sasnigusi 5 cm bieza sniega sega, arī dienā turpināsies snigšana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Līdz astoņiem rītā lielu daļu Zemgales un Vidzemes bija pārklājusi četrus piecus centimetrus bieza sniega kārta, un snigšana turpinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīgā un Dobelē no rīta bija aptuveni četri centimetri sniega, Cēsu apkaimē - pieci, Skrīveros - trīs centimetri. Kurzemē un Latgalē, kā arī Vidzemes un Zemgales austrumos sniega ir maz vai nemaz.

Austrumlatvijā daudzviet bijusi atkala - sasalstošs lietus. Vietām turpina nedaudz līt.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» apkopoto informāciju sliktākie braukšanas apstākļi saglabājas Vidzemē un Zemgalē. Labāka situācija uz ceļiem ir Kurzemē un Latgalē.

Jau ziņots, ka piektdien

Zemgalē un Vidzemē gaidāms sniegs, daudzviet snigs ilgstoši, s

niega segas biezums vakarā vietām Vidzemē sasniegs desmit centimetru. Savukārt valsts rietumos un austrumos būs maz nokrišņu.

Sestdien un svētdien daudzviet Latvijā gaidāma migla, būs arī nelieli īslaicīgi nokrišņi, bet sestdien Latgalē ilgstoši snigs, prognozē «Global Forecast System».

Rīgā sniegs nav būtiski ietekmējis sabiedriskā transporta kustību

Rīgā uzsnigušais sniegs nav būtiski ietekmējis sabiedriskā transporta kustību, pastāstīja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma «Rīgas satiksme» preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš atzīmēja, ka piektdienas rītā sabiedriskā transporta kustība Rīgā ir nedaudz lēnāka, taču kavējumi nav būtiski un situācija kopumā īpaši neatšķiras no ikdienas.

«Rīgas satiksme» nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Autoceļi daudzviet apledojuši

Piektdienas rītā autoceļi daudzviet apledojuši vai apsniguši, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Daudzviet snieg, Austrumlatvijā ir atkala jeb sasalstošs lietus, līst arī vietām Kurzemē.

Autoceļi apledojuši visos reģionos, tomēr visos reģionos ir arī ceļi, kur braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Labākā situācija ir Kurzemē un Daugavpils pusē, sliktākie braukšanas apstākļi - Zemgalē un Vidzemē.

Redzamība pārsniedz divus kilometrus.

Turpinās ceļu kaisīšana, dažviet valsts centrālajā daļā arī attīrīšana no sniega.

Rīgā ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes līdzekļiem turpinās kopš ceturtdienas vakara, vēsta Rīgas domes Satiksmes departaments.

Sinoptiķi prognozē, ka piektdien snigs galvenokārt Zemgalē un Vidzemē. Valsts rietumos un austrumos būs maz nokrišņu, Austrumlatvijā vietām turpināsies neliela atkala.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties. Autovadītājiem arī jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu