Saīsināts «karstā telefona» zvanu laiks saistībā ar Āfrikas cūku mēri

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

No 1.novembra mainīts Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Āfrikas cūku mēra (ĀCM) «karstā telefona» zvanu laiks, liecina informācija PVD mājaslapā. Turpmāk, piezvanot uz «karsto telefonu» 20260400, informāciju varēs saņemt darbdienās no plkst.8.30 līdz 17.

Līdz šim telefons darbojās no plkst.8 līdz 21.

ĀCM «karstais telefons» darbojas no 9.jūlija un ir mobilā tālruņa līnija, pa kuru, sazvanot veterināros inspektorus, var saņemt atbildi vai skaidrojumu par apkarošanas un profilakses pasākumiem ĀCM ārkārtējās situācijas teritorijā.

Tāpat PVD norāda, ka pārējā laikā darbojas PVD dienesta uzticības tālrunis - automātiskais atbildētājs 67027407.

Kā ziņots, pateicoties veiktajiem pasākumiem, izdevies panākt, ka jau vairāku mēnešu laikā Āfrikas cūku mēris nav konstatēts mājas cūku turēšanas vietās, iepriekš atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). Viņš arī norādīja, ka meža dzīvniekus ierobežot īsti nav iespējams, tādēļ nav izslēgts, ka ik pa laikam tiks atrasta pa kādai ar šo sērgu saslimušai mežacūkai.

Kā ziņots, laikā no 10.novembra līdz 14.novembrim saņemtie laboratorisko analīžu rezultāti apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu divām beigtām mežacūkām. Viena no tām atrasta Strenčos, Jērcēnu pagastā, bet otra - Burtnieku novada Valmieras pagastā. Abas mežacūkas atrastas beigtas.

Līdz ar to līdz šim ĀCM konstatēts 155 mežacūkām 11 novadu 26 pagastos, kā arī 72 mājas cūkām, savukārt slimības dēļ kopumā līdz šim iznīcinātas 564 mājas cūkas.

Mājas cūkām ĀCM pēdējo reizi konstatēts 19.septembrī.

Kā ziņots, ĀCM Latvijā tika konstatēts 26.jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu