Sniega vētrā ASV ziemeļaustrumos bojāgājušo skaits pieaug līdz 13

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

ASV ziemeļaustrumos piektdien turpinās sniega vētra, kas piemeklējusi šo rajonu agrāk nekā parasti, un tajā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 13 cilvēkiem, paziņoja amatpersonas.

Sniega vētra jau vairākas dienas ir paralizējusi vietējo dzīvi un izveidojusi gandrīz divus metrus biezu sniega segu pie Ņujorkas štata Bufalo pilsētas. Divās dienās ir uzsnigusi gada norma.

Nacionālais meteoroloģiskais dienests paziņoja, ka redzamība ir tuvu nullei un ir iespējami arī negaisi ar pērkonu un zibeni.

Ņujorkas štata rietumos ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un aizliegta transporta kustība.

Smagas sniega kārtas dēļ iebruka namu jumti. Sniega dēļ arī tika atcelti avioreisi, savukārt uz automaģistrāles vairākas dienas bija ieputinātas automašīnas un autobusi. Vienā no šiem autobusiem atradās Ņujorkas rokgrupa «Interpol», kas bija bloķēta vairāk nekā 50 stundas un bija spiesta atcelt divu vakaru koncertus Monreālā un Toronto.

Nedēļas nogalē ir gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās, un sniega kušana var izraisīt plūdus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu