Migla un apledojums apgrūtina braukšanu daudzviet Latvijā; dienā uzspīdēs saule

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas rītā visos Latvijas reģionos saglabājas migla, kas vietām ir bieza un apgrūtina braukšanu, tāpat dažviet autoceļi ir apledojuši, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Agrā rītā biezākā migla bija Latgalē un Zemgalē, kā arī vietām Kurzemē. Daudzviet Kurzemē ir skaidras debesis un veidojas melnais ledus, apledojums ir arī vietām pārējos valsts reģionos, īpaši Madonas, Balvu un Ludzas pusē.

Agrā rītā ceļu uzturēšanas darbos bija iesaistītas 26 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Dienas vidū braukšanas apstākļi pārsvarā būs apmierinoši, lai gan dažviet saglabāsies migla. Vakarpusē atsevišķos ceļu posmos atkal veidosies apledojums, prognozē sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties.

Laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Svētdien vietām spīdēs saule, vietām saglabāsies migla

Svētdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmācies un miglains laiks, bet daudzviet Kurzemē - skaidras debesis. Redzamība miglā 200-1000 metru.

Gaisa temperatūra +1..-1 grāds, bet zem skaidrām debesīm Kurzeme gaiss atdzisis līdz -2..-5 grādiem. Piecu grādu sals reģistrēts Ventspils lidostā. Vēja un nokrišņu praktiski nav.

Dienā vietām Latvijā spīdēs saule, dažviet saglabāsies migla, vietām iespējami sīki nokrišņi. Valdot bezvējam, gaiss iesils līdz 0..+4 grādiem.

Rīgā svētdienas rītā apmācies un dūmakains laiks, vietām no jauna sabiezē migla, pūš viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra 0..+1 grāds. Arī dienā iespējama migla, var uzspīdēt saule, gaiss iesils līdz +2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,3 grādiem Alūksnē līdz +6,0 grādiem Ventspilī.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī ir 774 dzīvsudraba staba milimetri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu