Nākamnedēļ gaidāms gan lietus, gan arī sals

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nākamnedēļ pirmajā pusē gaidāms slapjš sniegs un lietus, bet uz nedēļas beigām gaisa temperatūra pazemināsies zem 0 grādiem, sasniedzot pat -10 grādu salu. Tomēr stabilas ziemas iestāšanos sinoptiķi tuvākajā nedēļā vēl neprognozē.

Nedēļas pirmajā pusē Latvijai pietuvosies nokrišņu zona, kas otrdien, šķērsojot Latvijas teritoriju, atnesīs slapju sniegu, sniegu un lietu. Iespējams arī apledojums. Ja rietumu rajonos gaisa temperatūra būs virs 0 grādiem, austrumu rajonos arī dienas laikā gaidāms neliels sals.

Sākot no nedēļas vidus, atkal pastiprināsies anticiklona ietekme, tāpēc būtiski nokrišņi nav gaidāmi, tomēr kļūs aukstāks. Naktīs sals gaidāms gandrīz visā Latvijā, mēneša pēdējās naktīs gaiss atdzisīs līdz mīnus 5, mīnus 10 grādiem. Dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies vien līdz 0, plus 3 grādiem. Citviet arī pa dienu būs sals.

Svētdien vietām spīdēs saule, vietām saglabāsies migla

Svētdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmācies un miglains laiks, bet daudzviet Kurzemē - skaidras debesis. Redzamība miglā 200-1000 metru.

Gaisa temperatūra +1..-1 grāds, bet zem skaidrām debesīm Kurzeme gaiss atdzisis līdz -2..-5 grādiem. Piecu grādu sals reģistrēts Ventspils lidostā. Vēja un nokrišņu praktiski nav.

Dienā vietām Latvijā spīdēs saule, dažviet saglabāsies migla, vietām iespējami sīki nokrišņi. Valdot bezvējam, gaiss iesils līdz 0..+4 grādiem.

Rīgā svētdienas rītā apmācies un dūmakains laiks, vietām no jauna sabiezē migla, pūš viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra 0..+1 grāds. Arī dienā iespējama migla, var uzspīdēt saule, gaiss iesils līdz +2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,3 grādiem Alūksnē līdz +6,0 grādiem Ventspilī.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī ir 774 dzīvsudraba staba milimetri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu