Migla Latvijā izklīdīs naktī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijā atkal sabiezējusi migla, redzamību vietām samazinot līdz 100-500 metriem. Biezākā migla novērota Rīgā, Zemgalē un Kurzemes dienvidu daļā.

Kurzemes lielākajā daļā svētdiena bija saulaina, reģiona ziemeļos gaiss sasila līdz +6 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Svētdienas vakarā un tuvākās nakts sākumā dažviet vēl saglabāsies bieza migla, vēlāk tā izklīdīs, jo sāks pastiprināties dienvidaustrumu vējš. Pirmdien valsts rietumu un centrālajos novados vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē.

Pirmdien būs daļēji apmācies laiks, vietām gaidāmi sīki nokrišņi. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +1..-4 grādiem, no rīta Latgalē iespējams sals līdz -7 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz -2..+3 grādiem.

Rīgā migla izklīdīs, pirmdien var uzspīdēt saule. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Dienvidaustrumu vējš dienā brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs 0..+1 grāds.

Ventspils apkaimē apledo brauktuves, daudzviet braukšanu apgrūtina migla

Šodien pievakarē Ventspils apkaimē dažviet ir apledojušas brauktuves, savukārt daudzviet Latvijā braukšanu apgrūtina migla, līdz ar to autovadītājiem jābūt ļoti uzmanīgiem, informēja uzņēmumā «Latvijas Valsts ceļi».

Apledojums izveidojies uz Ventspils šosejas posmā Usma-Pope, kā arī uz atsevišķiem reģionālajiem ceļiem Ventspils apkaimē.

«Latvijas autoceļu uzturētājs» patlaban veic ceļu pretapledojuma apstrādi slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos iesaistītas trīs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Tāpat uzņēmumā norāda, ka migla, kas izveidojusies valsts centrālajā un rietumu daļā, saglabāsies arī naktī. Turklāt brauktuves daudzviet ir mitras, tāpēc nakts un rīta stundās, temperatūrai pazeminoties, autoceļi var apledot.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, «Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem, novērojumiem uzņēmuma Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, kā arī «Twitter» un «Facebook» kontos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu