Brīvdienās gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 10 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijā būs virs 0 grādiem, nedēļas beigās gaidāms sals līdz mīnus 10 grādiem, turklāt sagaidāms, ka sals būs stabils, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sniega kārta, kas izveidojās pagājušās nedēļas izskaņā Latvijas austrumu rajonos, nenokusīs, taču jauna sniega kārta arī neveidosies. Rīt no rietumiem Latvijai pāri virzīsies nokrišņu mākoņi, tāpēc slapjš sniegs un lietus ir gaidāms rietumu rajonos un centrālajos rajonos, savukārt uz austrumiem mākoņi nevirzīsies, jo tos bloķēs spēcīgs anticiklons, kas atrodas virs Krievijas. Rietumu un centrālajos rajonos gaisa temperatūra līdz nedēļas vidum būs virs 0 grādiem, jūras piekrastē - plus 4, plus 5 grādi.

Sinoptiķi brīdina, ka otrdien valsts vidienē ir gaidāma apledojuma veidošanās, tāpēc ceļi būs slideni.

Darba nedēļas izskaņā un nedēļas nogalē virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, tāpēc nokrišņi nav gaidāmi, debesis skaidrosies un spīdēs saule. Anticiklons gan uz Latviju atnesīs arī aukstu gaisu - naktīs teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 5, mīnus 10 grādiem. Arī dienas laikā nebūs daudz siltāks - ap 0, mīnus 5 grādiem.

Sinoptiķi gan pagaidām neprognozē, cik ilgstošs šis sals būs. Gadījumā, ja virs Austrumeiropas saglabāsies anticiklona ietekme, sals pieturēsies, tomēr, ja pāri Skandināvijas pussalai no Atlantijas okeāna virzīsies aktīvi cikloni, vēji iegriezīsies no rietumu puses un reģionā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas, nesot atkusni un arī lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu