Rietumlatvijā autoceļi daudzviet slideni; otrdien - apmācies laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas rītā vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā ir nelieli nokrišņi - lietus, atkala un sniegs, - tādēļ autoceļi dažviet apledojuši, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» informācija.

Pēc septiņiem rītā atkalas dēļ apledojums konstatēts Rīgas apkaimē, tostarp uz A2 šosejas posmā no Vangažiem līdz Līgatnei, uz A3 šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam. Stundu agrāk apledojums bija arī uz Rīgas apvedceļa Salaspils - Babīte, kā arī atsevišķos Liepājas un Ventspils šosejas posmos.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir galvenokārt Rīgas, Alūksnes Dobeles, Liepājas, Saldus un Talsu apkaimē.

Vietējie ceļi valsts lielākajā daļā ir apledojuši un sniegoti.

Sinoptiķi prognozē, ka nelieli nokrišņi vietām valstī būs arī dienā. Braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pārsvarā gaidāmi apmierinoši, dažviet var veidoties apledojums.

Otrdien gaidāms apmācies laiks

Otrdienas rītā visā Latvijā ir apmākušās debesis, vietām nelieli nokrišņi - galvenokārt sniegs Zemgales rietumos.

Arī dienā gaidāms apmācies laiks, dažviet būs sīki nokrišņi. Vakarpusē Kurzemē gaidāms īslaicīgs lietus.

Gaisa temperatūra aizvadītajā naktī valsts austrumu daļā pazeminājās līdz -6 grādiem, no rīta Austrumlatvijā ir -2..-4 grādi, citviet valstī +1..-1 grāds. Dienā gaiss iesils līdz -2..+2 grādiem, Kurzemē - līdz +2..+4 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. No rīta vēja ātrums brāzmās vēl sasniedz desmit metru sekundē.

Rīgā būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra no rīta 0..-1 grāds, dienā tā paaugstināsies līdz +1 grādam.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī ir no 767 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemē līdz 773 milimetriem Latgalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu