Rīgas Zoodārzam nodos 509 kg konfiscēto augļu un dārzeņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgas Zooloģiskajam dārzam nodevis 509 kilogramus konfiscēto augļu un dārzeņu, pavēstīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

VID 20.novembrī veicis pārbaudes Rīgas Centrāltirgus augļu un dārzeņu tirdzniecības vietā., 18 gadījumos konstatēti dažādi pārkāpumi.

Vairākos gadījumos pārbaudes brīdī nebija uzstādīti elektroniskie kases aparāti, pārdevējs par pirkumu neizsniedza čeku vai arī čekā nebija norādīti visi rekvizīti, kā arī elektroniskā kases aparāta žurnāls nebija korekti aizpildīts. Tāpat konstatēts, ka tirgota gan iepirkta, gan pašaudzēta produkcija, bet iepirktajai produkcijai pārdevējs nevarēja uzrādīt preču izcelsmi apliecinošus dokumentus vai nebija noformētas pārvietošanas pavadzīmes.

Vienā gadījumā konstatēts, ka fiziska persona tirgo iepirktu produkciju, bet VID nav reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja. Par šo gadījumu sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 165.2 pantam par nereģistrētas saimnieciskās darbības veikšanu.

Par pārkāpumiem sākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās un konfiscēti 509 kilogrami augļu un dārzeņu, tostarp 205,3 kilogrami dārzeņu un 304,10 kilogrami augļu. Konfiscētie dārzeņi, augļi un ogas nodoti Rīgas Zooloģiskajam dārzam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu