Latvijas ziemeļaustrumu upēs iespējama ledus veidošanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iestājoties aukstākam laikam, mazajās ziemeļaustrumu upēs iespējama ledus parādīšanās, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Patlaban ledus parādības jau ir novērojamas Daugavā, Krievijas daļā - no iztekas līdz Polockai, kur ir piesalas un reta vižņu iešana. Bet Daugavā pie Suražas jau ir ledus sega ar lāsmeņiem. Arī turpmāk Daugavas augštecē turpināsies ledus veidošanās.

Ūdens temperatūra Vidzemes un Latgales upēs ir ap 0, plus 3 grādiem, Zemgales upēs - plus 1, plus 2 grādi, Kurzemes upēs ap plus 2, plus 4 grādiem. Ezeros ūdens temperatūra ir plus 1, plus 5 grādu robežās.

Atsevišķās upēs ir novērota neliela ūdens līmeņa celšanās par 1 līdz 3 centimetriem. Līmenis nedaudz paaugstinājies Dubnā, Lielajā Juglā, Salacā, Rūjā, Palsā, Lielupes augštecē, Misā, Ventas lejtecē un Bārtā. Ventā no Leckavas līdz Vārdavai līmenis paaugstinājies par 11-12 centimetriem. Pārējās upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājies.

Arī tuvākajās dienās ūdens līmenis turpinās pazemināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu