Stipra krusa izposta Austrālijas pilsētu Brisbenu - ievainoti 39 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas austrumu piekrastes pilsētu Brisbenu ceturtdienas vakarā izpostīja spēcīga vētra ar krusu, nodarot zaudējumus vismaz 100 miljonu Austrālijas dolāru (68 miljonu eiro) apmērā un ievainojot 39 cilvēkus.

Vētra apgāza lidmašīnas un norāva māju jumtus, izgāza kokus un elektrolīniju stabus, kā arī izraisīja plūdus pilsētas ielās. Krusas graudi, kas sasniedza tenisa bumbiņas lielumu, nodarīja lielus postījumus automašīnām un ēkām.

Apstājoties elektrovilcieniem, daudzi pasažieri tajos tika iesprostoti uz vairākām stundām.

Piektdien tika sākta pilsētas sakopšana, kurā piedalās armijas Ārkārtas atbalsta spēki ar simtiem karavīru, kas palīdz novākt kokus un gruvešus no pilsētas ielām.

Vēja stiprums brāzmās sasniedza 39 metrus sekundē kā otrās kategorijas ciklonā.

Ārčerfīldas lidostā 11 kilometrus no Brisbenas centra biznesa rajona tika apgāztas vismaz četras vieglās lidmašīnas.

Kvīnslendas štata premjerministrs Kempbels Ņūmens paziņoja, ka šī ir lielākā vētra Brisbenā kopš 1985.gada, bet viņš ir pateicīgs par to, ka neviens no ievainotajiem nav nopietni cietis.

Foto: AP/Scanpix

Piektdienas rītā bija izgāzti vismaz 500 elektrolīniju stabi un 68 tūkstoši mājsaimniecību un uzņēmumu bija bez elektrības. Vairākos desmitos skolu nenotika mācības.

Brisbena ar 2,2 miljoniem iedzīvotāju ir Austrālijas trešā lielākā pilsēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu