Ciklonu ietekme saglabāsies līdz gada beigām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Ieva Lūka / LETA

Līdz gada beigām laikapstākļus Latvijā galvenokārt noteiks cikloni, tādēļ bieži gaidāms brāzmains vējš, lietus un sniegs, prognozē «Global Forecast System».

Nākamā nedēļa būs aptuveni piecus grādus siltāka par normu. Nedēļas otrajā pusē termometra stabiņš var pakāpties līdz +8 grādiem, un visas nedēļas laikā Latvijā nav gaidāma par -4 grādiem zemāka gaisa temperatūra.

Ziemassvētku nedēļā pieaugs varbūtība, ka kāds no cikloniem uz brīdi atnesīs vēsu gaisu un daudz sniega. Pašreizējās prognozes liecina, ka Ziemassvētkos gaisa temperatūra, visticamāk, būs tuvu nullei, bet atkarībā no ciklonu virzības tā var būt tik augsta kā +8 grādi vai, ciklonam atkāpjoties, debesīm skaidrojoties un pierimstot vējam, vietām noslīdēt līdz -10 grādiem.

Daži cikloni tuvākajās nedēļās izraisīs spēcīgu vēju, iespējams, pat vētru. Arī Ziemassvētki var būt stipri vējaini. Ceļi bieži apledos.

Pagājušā gada Ziemassvētkos gaisa temperatūra Latvijā paaugstinājās līdz +4..+9 grādiem, bija izplaukuši pūpoli un dažas pavasara puķes, mežos auga gailenes un citas sēnes.

Savukārt šā gada Jāņos daudzviet bija krusa un iedzīvotāji pat veidoja miniatūrus «sniegavīrus». 2014.gada īsākajā naktī gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdēja zemāk nekā 2013.gada garākajā naktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu