Šonedēļ nokrišņiem bagātākās dienas būs ceturtdiena un piektdiena

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arī šajā nedēļā Latvijā laikapstākļus noteiks ciklonu darbība, un nokrišņiem bagātākās dienas būs ceturtdiena un piektdiena, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Cikloni uz Latviju atnesīs mākoņu un nokrišņu zonas, brāzmainus vējus un siltas gaisa masas.

Nokrišņi ir gaidāmi teju ik dienu, tomēr īslaicīgi starp mākoņiem varēs novērot arī skaidras debesis. Plašākās un nokrišņiem bagātākās mākoņu zonas Latvijā gaidāmas uz nedēļas otro pusi - ceturtdien un piektdien, kad gaidāms lietus un slapjš sniegs. Austrumos pastāv sniega varbūtība.

Sinoptiķi brīdina, ka ceļi šonedēļ bieži būs slideni un braukšanu apgrūtinās sliktā redzamība.

Šonedēļ arī gaidāmas vēja brāzmas - piekrastes rajonos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās katru dienu sasniegs vismaz 15-17 metrus sekundē, bet nedēļas otrajā pusē - līdz 20-22 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra visu nedēļu būs augstāka, nekā šajā periodā būtu ierasts. Diennakts vidējā gaisa temperatūra būs virs 0 grādiem, piektdien pat tiek prognozēti plus 8 grādi. Zem 0 grādiem gaisa temperatūra noslīdēs vien atsevišķās naktīs austrumu rajonos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu