Valstī gaisa temperatūra virs +2 grādiem; dienā vietām īslaicīgi līs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +2..+4 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē +5..+6 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Debesis daļēji mākoņainas, vietām - galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā - īslaicīgi līst. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām 7-12 metru sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, iespējamas dažas lietus lāses. Pūš dienvidu vējš ar brāzmām līdz astoņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no 0,0 grādiem Alūksnē līdz +5,0 grādiem Liepājā.

15.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20..+21 grāds Spānijas dienvidu piekrastē, Sicīlijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā ir -11 grādu Skandināvijas kalnos.

Otrdien vietām, sevišķi Kurzemē, īslaicīgi līs

Otrdien arī dienas laikā vietām Latvijā īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu būs Kurzemē.

Debesis lielākoties klās mākoņi, starp tiem daudzviet izsprauksies saules stari.

Gaisa temperatūra būs +2..+5 grādi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, pievakarē Kurzemes rietumkrastā tas brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā iespējams neliels īslaicīgs lietus, pūtīs mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra dienas vidū būs +4 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklonu sistēmas dienvidaustrumu mala, atmosfēras spiediens ir 753-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu