Trešdien daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien daudzviet Latvijā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, galvenokārt lietus, un vairāk nokrišņu būs Kurzemē.

Starp mākoņiem uz brīdi parādīsies saule. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +2..+5 grādi.

Rīgā gaidāms neliels īslaicīgs lietus un saulaini mirkļi.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 748-753 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Kurzemē ceļi apledo, citviet apmierinoši braukšanas apstākļi

Trešdienas rītā Kurzemē, skaidrojoties debesīm un pazeminoties gaisa temperatūrai, veidojas apledojums uz galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Pārējā valstī saglabājas apmierinoši braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem. Braukšana pa vietējiem ceļiem apledojuma dēļ joprojām apgrūtināta daudzviet Vidzemē un Latgalē.

Sākot ar trešdienas vakaru, apledojums iespējams daudzviet Latvijā, prognozē sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Trešdienas rītā galvenokārt Kurzemē un Latgalē līst

Trešdienas rītā daudzviet Kurzemē līst, vietām snieg slapjš sniegs, bet reģiona rietumos nokrišņi mitējušies un mākoņi daļēji izklīduši, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nedaudz līst arī daļā Latgales. Pārējā Latvijā, lai gan debesis sedz mākoņi, nokrišņu tikpat kā nav.

Gaisa temperatūra +1..+4 grādi. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, naktī Liepājā un Ventspilī reģistrētas brāzmas līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā mākoņains laiks, pūš mērens dienvidu vējš ar brāzmām līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +3..+4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,8 grādiem Zosēnos līdz +5,2 grādiem Liepājā.

16.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +16..+21 grāds Vidusjūras piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -21 grāds dažās kalnu ielejās Norvēģijā un Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu