Ziemassvētki būs vējaini, svētku izskaņā var veidoties noturīgāka sniega sega

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Laiks līdz Ziemassvētkiem un arī paši svētki būs vējaini un nokrišņiem bagāti, savukārt svētku izskaņā var izveidoties sniega sega, kas tik ātri nenokusīs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Pirms svētkiem laikapstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tāpēc debesis klās mākoņi, būs nokrišņi un vējš. Pakāpeniski būs manāmi arī ziemai raksturīgi laikapstākļi.

Naktī uz piektdienu, 19.decembri, Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona, tāpēc naktī un dienā teritorijas lielākajā daļā ir gaidāms lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra būs salīdzinoši augsta - naktī tā nenoslīdēs zemāk par 0 grādiem, bet dienā paaugstināsies pat līdz plus 8 grādiem, pietuvojoties absolūtās maksimālās gaisa temperatūras rekordam.

Brīvdienās Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas, tomēr gaisa temperatūra būtiski nepazemināsies, jo laiks būs apmācies.

Pirmdien Latviju sasniegs jau nākamā nokrišņu zona, nesot lietu, slapju sniegu, bet austrumu rajonos - sniegu. Šādu laikapstākļu ietekmē veidosies apledojums un slapja sniega nogulums. Gan brīvdienās, gan arī svētku nedēļas sākumā piekrastes rajonos gaidāms brāzmains vējš.

Prognozes liecina, ka

arī svētku dienās laiks nebūs patīkams

- pa laikam gaidāmi dažāda veida nokrišņi. Pastāv augsta varbūtība, ka šajās dienās zemi pārklās sniega sega, un svētku izskaņā, nostiprinoties salam, sniega sega tik ātri nenoplaks. Tomēr sagaidāms, ka

svētku dienās vējš brāzmās daudzviet var sasniegt 17 līdz 22 metrus sekundē.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu