Piektdiena - mēneša siltākā diena; sāk krist 19.decembra siltuma rekordi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā būs +5..+9 grādi. Pēdējo reizi tik silts laiks bija 12.novembrī, un prognozes liecina, ka gada atlikušajās dienās gaisa temperatūra tik augstu vairs nepakāpsies.

No rīta vēl daudzviet, vēlāk vietām Vidzemē un Latgalē gaidāma migla. Sākot no valsts rietumiem, mākoņu dažbrīd kļūs mazāk. Brīžiem nedaudz līs, vairāk līs valsts ziemeļos.

Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 11-16 metriem sekundē.

Rīgā reizēm gaidāms neliels lietus, no rīta viegla migla. Starp mākoņiem var izspraukties daži saules stari. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12 metru sekundē, gaiss sasils līdz +8..+9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 742-746 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Sāk krist 19.decembra siltuma rekordi

Piektdienas rītā Saldū, gaisam sasilstot līdz +7 grādiem, jau pārspēts 19.decembra siltuma rekords, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra Saldū šajā datumā bija +6,5 grādi 1971.gadā.

Dienas gaitā jauns siltuma rekords gaidāms arī vietām citviet valstī.

Augstākā gaisa temperatūra, kas 19.decembrī reģistrēta Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, ir +9,8 grādi 1936.gadā.

Jau ziņots, ka piektdiena ir siltākā diena kopš 12.novembra, kā arī siltākā diena šomēnes, jo prognozes liecina, ka gada atlikušajās dienās gaisa temperatūra tik augstu vairs nepakāpsies.

Piektdien visā valstī gaiss iesils līdz +5..+9 grādiem. Brīžiem nedaudz līs, vietām Austrumlatvijā saglabāsies migla. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 11-16 metriem sekundē.

Latvijas austrumos vēl snieg, vietām valstī sabiezē migla

Piektdienas rītā galvenokārt Latgalē, Sēlijā un Vidzemē turpinās lietus un sniegs, pārējā valstī vietām nedaudz līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, daudzviet dūmaka, vietām sabiezē migla, redzamību Ziemeļkurzemē samazinot līdz 300 metriem.

Gaisa temperatūra +4..+8 grādi, valsts austrumos vēl 0..+2 grādi.

Pūš lēns līdz mērens vējš no dienvidu puses, brāzmās ar ātrumu līdz 6-12 metriem sekundē.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, brīžiem nedaudz līst. Pūš mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien līdz plkst.20 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,7 grādiem Alūksnē līdz +6,0 grādiem Ventspilī.

18.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +22..+23 grādi Spānijas dienvidu un austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra piektdienas rītā ir -24 grādi uz Somijas ziemeļu robežas.

Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu Latgalē un Vidzemes austrumos

Piektdienas rītā braukšanas apstākļi valsts rietumu un centrālajā daļā ir apmierinoši, vienīgi atsevišķos autoceļu posmos redzamību samazina migla, savukārt Latgalē un Vidzemes austrumos ceļi daudzviet ir sniegoti un apledojuši, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» informācija.

Turpinās slideno posmu kaisīšana, vietām notiek arī brauktuvju attīrīšana no sniega.

Rīta stundās daudzviet veidojas migla, bet redzamība nav mazāka par 300 metriem.

Dienā, strauji paaugstinoties gaisa temperatūrai, sniegs un apledojums no lielajiem ceļiem pazudīs, dažviet Austrumlatvijā būs migla, prognozē sinoptiķi.

Sākot ar piektdienas vakaru, apledojuma risks gaidāms vietās, kur debesis skaidrosies. Kopumā saglabāsies apmierinoši braukšanas apstākļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu