Naktī Daugavpilī un Rēzeknē pārspēts 20.decembra siltuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā naktī Daugavpilī un Rēzeknē pārspēts 20.decembra maksimālās gaisa temperatūras rekords, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Daugavpils novērojumu stacijā pusnaktī bija +6,1 grāds, un iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra 20.decembrī bija +5,7 grādi 1954.gadā.

Rēzeknē pusnaktī bija +5,4 grādi, tādējādi pārspēts 1989.gadā reģistrētais 20.decembra siltuma rekords - toreiz termometra stabiņš pakāpās līdz +4,8 grādiem.

Jau ziņots, ka maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,2 grādiem Alūksnē līdz +8,8 grādiem Rīgā, Dobelē un Kuldīgā.

Desmit meteostacijās tika pārspēts 19.decembra siltuma rekords: Alūksnē, Bauskā, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Jēkabpilī, Rēzeknē, Saldū, Skrīveros un Zosēnos.

Sestdien plkst.9 gaisa temperatūra Latvijā bija no +1,7 grādiem Alūksnē līdz +5,5 grādiem Rucavā.

Sestdien Latvijas lielākajā daļā ir īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt neliels lietus - un brāzmains vējš, starp mākoņiem daudzviet uzspīd saule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu