Pirmdien Kurzemē gaiss sasils līdz +7 grādiem, Austrumlatvijā ilgstoši snigs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Latvijā būs apmācies un dūmakains, daudzviet arī miglains laiks. Rietumlatvijā nedaudz līs, vairāk līs no rīta. Valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms ilgstošs sniegs, kas pāries lietū; valsts austrumos lielākā daļa nokrišņu būs sniegs.

Nokrišņos un miglā redzamība valsts centrālajā un austrumu daļā vietām saruks līdz pārsimts metriem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Sākot no valsts rietumiem, iegriezīsies rietumu, dienvidrietumu vējš, vakarā Kurzemes rietumkrastā tas brāzmās pastiprināsies līdz 17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra Kurzemē pakāpsies līdz +7 grādiem, bet valsts austrumos nekļūs siltāks par 0..+2 grādiem.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, brīžiem iespējama migla. Ilgstošs slapjš sniegs, kas pāries lietū.

Lēnu līdz mērenu dienvidaustrumu vēju nomainīs dienvidrietumu vējš. Vakarā gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, atmosfēras spiediens pazeminās.

Kurzemē un Zemgalē līst un snieg, Vidzemē sals līdz -4 grādiem

Pirmdienas rītā Latviju sākusi šķērsot plaša nokrišņu zona - Kurzemē un Zemgalē jau līst un snieg, nokrišņi pieņemas spēkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaisa temperatūra Latgalē un Vidzemē, kur debesis vēl nav apmākušās, ir -1..-4 grādi, bet no valsts rietumiem atsākas silta gaisa ieplūšana. Piecos rītā gaisa temperatūra valstī bija no -4,2 grādiem Gulbenē līdz +5,5 grādiem Rucavā.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgā apmācies laiks, pamazām sākas nokrišņi, uz ielām gaidāms apledojums. Pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra svārstās ap nulli.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,7 grādiem Alūksnē un Priekuļos līdz +4,2 grādiem Ventspilī.

21.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +22 grādi Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā ir -30 grādu Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu