Naktī daudzviet sals pārsniedzis -10 grādu, diena būs saulaina

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā naktī vietām visos reģionos gaisa temperatūra pazeminājās līdz -10..-13 grādiem, un visā Latvijā minimālā gaisa temperatūra bija vismaz -6 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

13 grādu sals naktī reģistrēts Vangažu, Cēsu un Madonas apkaimē, savukārt septiņos rītā

Daugavpils lidostā termometra stabiņš pazeminājās līdz -13,7 grādiem,

un tā ir zemākā Latvijā reģistrētā gaisa temperatūra kopš 2.decembra.

Nakts otrajā pusē un no rīta, vējam iegriežoties no rietumiem un parādoties mākoņiem, gaisa temperatūra daudzviet strauji paaugstinājās. Plkst.8 gaisa temperatūra bija no +1,2 grādiem Ventspils ostā līdz -12,4 grādiem Daugavpils lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,1 grāda Liepājā līdz -5,6 grādiem Alūksnē.

Otrie Ziemassvētki būs pārsvarā saulaini

Otro Ziemassvētku rītā ir neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, bet Ziemeļkurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 14-17 metriem sekundē.

Rīgā skaidras debesis, neliels dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -6 grādi. Naktī gaisa temperatūra bija pazeminājusies līdz -7..-9 grādiem, taču dienā gaiss iesils līdz -1..-6 grādiem, piekrastē - līdz 0..+2 grādiem.

Rīgā gaidāma saulaina diena, pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..-2 grādiem.

Otro Ziemassvētku rītā biezākā sniega sega izveidojusies Daugavpilī

Otro Ziemassvētku rītā biezākā sniega sega izveidojusies Daugavpilī, informē LVĢMC.

Daugavpilī plkst.8 fiksēta astoņus centimetrus bieza sniega sega.

Otra sniegotākā pilsēta šorīt Latvijā ir Alūksne, kur sniega sega izveidojusies septiņus centimetrus bieza. Citviet Latvijas austrumos sniega segas biezums nepārsniedz trīs centimetrus.

Savukārt Latvijas centrālajā daļā biezākā sniega sega izveidojusies Dobelē - četri centimetri. Rīgā sniega sega ir aptuveni vienu centimetru bieza.

Valsts rietumu daļā sniega segas biezums nepārsniedz divus centimetrus.

Vairākās Latvijas pilsētās sniega nav vispār, piemēram, Saldū un Ainažos.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu