Centrāleiropā un Dienvideiropā gaidāma ļoti spēcīga snigšana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gada nogalē Eiropas centrālajā un dienvidu daļā gaidāma pēdējo gadu plašākā un stiprākā snigšana, kā arī lielākais aukstums kopš pagājušās ziemas, prognozē «Global Forecast System».

Otrajos Ziemassvētkos brīdinājums par sniegu un slideniem ceļiem izsludināts Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Vācijā, Polijā, Slovākijā, Austrijā, Šveicē, Itālijā, Horvātijā, Bosnijā un Hercegovinā, Serbijā, Melnkalnē un Maķedonijā, liecina dati no meteoroloģisko brīdinājumu sistēmas «Meteoalarm».

Sestdien, 27.decembrī, spēcīga snigšana gaidāma Beniluksa valstīs, Francijas austrumos, vietām Vācijā un Austrijā, kā arī Šveicē un Itālijas ziemeļos. Cita nokrišņu zona sniegu atnesīs vietām Balkānos, Rumānijā un Ukrainas dienvidaustrumos.

28.decembrī ļoti stipri nokrišņi - gan lietus, gan sniegs - gaidāmi Itālijā un Balkānos, it īpaši Adrijas jūras piekrastē. 29.decembrī spēcīgi nokrišņi, tai skaitā sniega vētra, skars Ukrainu.

Līdz ar to

2015.gads lielā Eiropas daļā atnāks ar 10-50 centimetru dziļu sniega kārtu,

un tik balta Jaungada nakts pēdējos gados nav bijusi.

Spēcīgie nokrišņi un puteņi radīs lielas neērtības eiropiešiem, jārēķinās ar būtiskiem satiksmes traucējumiem, vietām gaidāmi elektroapgādes pārrāvumi.

Sinoptiķi norāda, ka gaidāmā sniega stihija skars neparasti plašu Eiropas teritoriju - aptuveni 20 valstis, - jo

spēcīgu snigšanu nesīs vairāki cikloni vairāku dienu garumā.

Baltijas valstīs, salīdzinot ar citām valstīm, kopumā būs maz nokrišņu. Stipra snigšana gaidāma 27.-28.decembrī vietām Igaunijā un Latvijā.

Gada pēdējās naktīs gaisa temperatūra dažviet Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā pazemināsies līdz -25..-30 grādiem. Tikmēr Skandināvijā, kur Ziemassvētku naktī sals sasniedza -37 grādus, gaidāms atkusnis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu