Vētras dēļ slēgta Francijas Kalē osta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vētras ar vēja brāzmām līdz 44 metriem sekundē dēļ sestdien uz nepilnām divām stundām bija slēgta Francijas osta Kalē Lamanša šaurumā un apturēta automašīnu prāmju satiksme uz un no Lielbritānijas, informēja amatpersonas.

«Neviens kuģis neienāk ostā un to nepamet. Visa jūras satiksme tiek apturēta,» atklāja Kalē ostas pārvaldes pārstāvis. Viņš piebilda, ka prāmji, kas atrodas Lielbritānijas ostā Duvrā otrpus Lamanšam, no ostas prom kādu laiku nedevās.

Kompānijas «P&O» prāmis no Duvras ieradās pirms Kalē slēgšanas un vairākas minūtes gaidīja pie ostas, lai pierimtu vējš un ieiešana ostā būtu drošāka.

Gaidāms, ka sestdien vētra mitēsies, lai gan vējš joprojām saglabājas spēcīgs.

Spēcīgajā vējā apkaimē sagāzti koki un pārrautas elektrolīnijas, kā arī salauzts metāla žogs, kurš uzbūvēts, lai kavētu nelegālo migrantu, kas vēlas doties uz Lielbritāniju, iekļūšanu ostā.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē 20 Eiropas valstīs sinoptiķi izsludinājuši brīdinājumu par salu, sniegu, vēju un slideniem ceļiem, vietām Balkānos ir spēkā sarkanā trauksme par dzīvībai bīstamu sniegputeni, pirmdien tas skars arī Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu