Redzamība sniegputenī vietām nepārsniedz 500 metru; kavēta arī aviosatiksme

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdien Latvijas lielākajā daļā snieg un puteņo, vietām spēcīgi - redzamība dažos ceļu posmos brīžiem nepārsniedz 500 metru, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» dati. Savukārt starptautiskajā lidostā «Rīga» traucēta aviosatiksme.

Naktī un dienas pirmajā pusē visvairāk snidzis un puteņojis Vidzemē un Latgalē. Dienas vidū un pēcpusdienā spēcīgākais sniegputenis gaidāms Zemgalē, kā arī Kurzemes austrumos. Kurzemes rietumos lieli nokrišņi netiek prognozēti, savukārt Kurzemes austrumu un ziemeļu piekrastē liela daļa nokrišņu būs lietus.

Braukšanu apgrūtina ne tikai slikta redzamība sniegputenī, bet arī apledojums un sniega sega vai sniega putra. Slikti braukšanas apstākļi ir visā Vidzemē un Latgalē, tie strauji pasliktinās Zemgalē un arī vietām Kurzemē.

Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +1..-2 grādiem. Vakarā Latvijas austrumos sals jau sasniegs -4..-6 grādus, prognozē sinoptiķi.

Ceļu uzturēšanas darbos tiek iesaistīts arvien lielāks skaits mašīnu. Arī Rīgā kopš plkst.11 astoņas tehnikas vienības veic tiltu un pārvadu apstrādi ar pretslīdes līdzekļiem, bet 21 mašīna iesaistīta ielu apstrādē, ziņo Rīgas domes Satiksmes departaments.

Rīgas lidostā redzamība sniegputenī samazinājusies līdz 900 metriem. Lidmašīnu ielidošana un izlidošana kavējas.

Stipra sniegputeņa laikā autovadītāji aicināti iespēju robežās atlikt braucienus.

Apledojums un sniegs braukšanu apgrūtinās arī svētdienas vakarā un pirmdienas rītā, norāda sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu