Vietām Kurzemē un Zemgalē spēcīgi snieg; pirmdien kļūs aukstāks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas rītā Kurzemi un Zemgales rietumu pusi šķērso gubu mākoņi, kas nes īslaicīgu stipru snigšanu, kurā redzamība sarūk līdz 1000 un mazāk metriem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nedaudz snieg arī daudzviet citviet valstī. Vietām arī mazliet putina. Pūš mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 6-11 metriem sekundē, piekrastē - līdz 12-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +2..-3 grādi, valsts austrumos -4..-6 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, vietām nedaudz snieg. Pūš ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra 0..+1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,7 grādiem Alūksnē līdz +3,5 grādiem Kolkā.

4.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +24 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā -28 grādi Somijas ziemeļaustrumos un -39 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Pirmdien pamazām kļūs aukstāks

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, un vakarpusē tā būs -1..-6 grādi, valsts austrumos - līdz -9 grādiem.

Pūtīs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš ar brāzmām līdz 11-16 metriem sekundē.

Daudzviet uzsnigs, dienas pirmajā pusē Rietumlatvijā vēl gaidāma stipra snigšana.

Nedaudz putinās.

Debesis būs daļēji apmākušās.

Rīgā gaidāms neliels īslaicīgs sniegs, pūtīs brāzmains ziemeļu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -4..-5 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona «Lina» rietumu perifērija, no rietumiem pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens paaugstinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu