Sniegs pārklājis teju visu Latviju, vietām 8cm biezumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien jau praktiski visu Latviju klāj sniega sega, tās nav tikai vietām piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi.

Visvairāk sasnidzis valsts austrumu pusē, tostarp Skrīveros izmērīta astoņus, Zosēnos - septiņus centimetrus bieza sniega sega. Alūksnē un Priekuļos zemi klāj pieci, Dobelē un Stendē - četri, Daugavpilī un Valkā - trīs centimetri sniega.

Lai gan svētdien tieši galvaspilsētā bija viens no lielākajiem nokrišņu daudzumiem, salīdzinoši siltā laika dēļ sniega segas biezums Rīgas centrā ir tikai viens centimetrs.

Pirmdienas rītā spēcīgi snieg daudzviet Kurzemē. Līdz šim nemaz nav snidzis Liepājā, bet pirmdien arī šeit uzsnigs, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka otrdiena, visticamāk, būs nedēļas vienīgā saulainā diena. Trešdien galvenokārt Kurzemē nedaudz snigs un putinās, turpmākajās dienās un nākamnedēļ visu valsti šķērsos vairākas nokrišņu zonas - gan snigs un puteņos, gan līs. Dažbrīd gaidāmi stipri nokrišņi.

Valsts austrumu daļā šonedēļ un nākamnedēļ sniega sega kļūs krietni biezāka, prognozē «Global Forecast System»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu