Visaukstākais šorīt ir Zosēnos - mīnus 17,8 grādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viszemākā gaisa temperatūra šorīt ir fiksēta Zosēnos - mīnus 18,9 grādi, zināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Otrdien, Zvaigznes dienā, Latvijā būs pārsvarā saulains laiks.

Plkst.8 gaisa temperatūra bija mīnus 17,8 grādi, bet stundas laikā, saulei austot, gaisa temperatūra nokritās līdz mīnus 18,9 grādiem.

Šorīt visā Austrumlatvijas reģionā gaisa temperatūra ir ap mīnus 15, mīnus 16 grādiem. Zem mīnus 15 grādiem plkst.8 bija Alūksnē - mīnus 15,8 grādi un Gulbenē - mīnus 15,5 grādi. Daugavpilī šorīt termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 14,8 grādiem, bet Zīlānos - līdz mīnus 13,6 grādiem. Jau stundu vēlāk gaisa temperatūra vietām bija nokritusies vēl par grādu zemāk.

Auksts rīts ir arī Vidzemē - Priekuļos gaiss atdzisis līdz mīnus 14,5 grādiem, Rūjienā - līdz mīnus 14,4 grādiem, bet Ainažos ir mīnus 12,7 grādu sals. Skultē šorīt fiksēti mīnus 14,9 grādi.

Zemgalē gaisa temperatūra ir no mīnus 10,1 grāda Dobelē līdz mīnus 13,7 grādiem Bauskā.

Salīdzinoši augstāka gaisa temperatūra ir Kurzemē. Visaukstāk šajā reģionā šorīt ir Rucavā - tur sals sasniedzis mīnus 10,1 grāda atzīmi. Citviet termometra stabiņš nav noslīdējis zemāk par mīnus 10 grādu atzīmi. Visaugstākā gaisa temperatūra ir Kolkā - tur mīnus 5,2 grādi.

Rīgā plkst.8 bija mīnus 9 grādu sals.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,8 grādiem Liepājā un Rucavā līdz -6,6 grādiem Alūksnē.

5.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +17..+20 grādu dažviet Portugālē, Spānijā, Francijas dienvidos, Sardīnijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā ir -34 grādi Somijas ziemeļos, -38 grādi Norvēģijas ziemeļos un -44 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Zvaigznes diena būs saulaina

Mākoņi gaidāmi galvenokārt tikai Kurzemē un valsts austrumu pierobežā, lielus nokrišņus tie nenesīs.

Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, valsts austrumu pierobežā - mērens ziemeļu vējš.

Dienas vidū gaiss iesils līdz -7..-11 grādiem, Kurzemē - līdz -4..-7 grādiem. Pēc saulrieta strauji kļūs aukstāks.

Rīgā būs sausa un saulaina diena, pūtīs lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz -7..-8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens turpina paaugstināties, tas jau sasniedzis 770-773 dzīvsudraba staba milimetrus jūras līmenī.

Ceļu uzturēšanā iesaistītas 36 automašīnas

Ceļu uzturēšanā otrdienas rītā ir iesaistītas 36 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības, kas jau no četriem rītā veic slideno posmu kaisīšanu un sniegoto posmu tīrīšanu, informēja «Latvijas Valsts ceļi».

Braukšanu vietām visā valsts teritorijā apgrūtina apledojums, bet Kurzemes pusē arī sniegs uz autoceļu brauktuvēm.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos:

Daugavpils virzienā no Ogres līdz Lielvārdei un no Nīcgales līdz Krāslavai;

Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Skrundai;

Ventspils virzienā no Kūdras līdz Strazdei;

Kuldīgas virzienā no Talsiem līdz Kuldīgai;

Kandavas virzienā no Līgas līdz Veģiem;

Gulbenes virzienā no Aiviekstes līdz Gulbenei;

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšana apgrūtināta Dobeles, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimē.

Ceļu uzturētāji aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu