-21,8 grādu sals bijis Zosēnos un Rēzeknes apkaimē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zemākā gaisa temperatūra pagājušajā naktī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija -21,8 grādi Zosēnos, Jaunpiebalgas novadā. Pēc «Latvijas Valsts ceļi» datiem tikpat no rīta bijis arī Rēzeknes apkaimē. Dienā Latvijā pieņemsies spēkā vējš - tā brāzmas būtiski pastiprinās aukstuma sajūta.

Līdz -21 grādam gaiss atdzisa arī vietām Daugavpils, Preiļu un Cēsu apkaimē. Latvijas lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija -13..-20 grādu, tikai vietām Kurzemes piekrastē nekļuva aukstāks par -11 grādiem.

Zemākā gaisa temperatūra, kas šoziem reģistrēta Latvijā, ir -23,1 grāds naktī no 29. uz 30.decembri Rucavā, Kurzemes dienvidrietumos.

Ceturtdien Kurzemē, bet piektdien jau visā Latvijā gaiss sasils līdz 0..+5 grādiem,

prognozē sinoptiķi. Gaidāms sniegs un lietus, visstiprāk snigs naktī uz piektdienu. Zemgalē, Vidzemē un Latgalē sniega sega kļūs par 6-11 centimetriem biezāka, prognozē «Global Forecast System».

Trešdien sniega segas biezums Latvijā ir no nepilna centimetra piekrastē līdz astoņiem centimetriem Skrīveros un deviņiem centimetriem Alūksnē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi.

Trešdien pūtīs auksts vējš, mākoņi daļēji aizklās debesis

Trešdien Latvijā pieņemsies spēkā dienvidu vējš - tā ātrums brāzmās valsts rietumu un centrālajā daļā sasniegs 10-15 metru sekundē. Vējš būtiski pastiprinās aukstumu.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -4..-9 grādiem, valsts austrumos vietām nekļūs siltāks par -11 grādiem.

Mākoņi daļēji aizklās debesis, saulainākais laiks saglabāsies austrumos. Nokrišņi nav gaidāmi.

Rīgā caur mākoņiem spīdēs saule, pūtīs auksts dienvidu vējš ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē, gaiss iesils līdz -7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļrietumu mala. Atmosfēras spiediens pazeminās.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -4,5 grādiem Ventspilī līdz -11,2 grādiem Alūksnē un Bauskā.

6.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20 grādu Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -27 grādi kalnos Rumānijā un -50 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos; Maskavas apkaimē sals nepārsniedz -27 grādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu