Skrīveros izveidojusies jau 19 centimetru bieza sniega sega

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skrīveros piektdienas rītā izveidojusies jau 19 centimetru bieza sniega sega, turklāt snigšana turpinās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mērījumi.

Diennakts laikā sniega kārta Skrīveros kļuvusi par 11 centimetriem biezāka. Stipri snidzis arī citviet valsts dienvidaustrumu daļā, tostarp Daugavpilī sniega segas biezums pēdējā diennaktī palielinājies no trim līdz desmit centimetriem, un piektdienas rītā snigšana turpinās.

Rīgas centrā izmērīta sešus centimetrus bieza sniega sega, bet Cēsu apkaimē, Alūksnes un Vidzemes augstienē sniegs zemi klāj vismaz desmit centimetru biezumā.

Tik daudz sniega valsts centrālajā un austrumu daļā ir pirmo reizi šajā ziemā.

Kurzemes piekrastē sniega nav, reģiona vidienē un Zemgales rietumos pagaidām saglabājas 1-3 centimetrus plāna sniega kārtiņa.

Lielākais nokrišņu daudzums Latvijā pagājušajā naktī bija Kurzemes dienvidrietumos, kur lija, - 13 milimetru Liepājā un 18 milimetru Rucavā.

Gaisa temperatūra piektdienas rītā Latvijā ir no -1..-3 grādiem Latgalē līdz +2..+5 grādiem Kurzemē. Visspēcīgāk snieg Latgalē, kur redzamība vietām samazinājusies līdz 800 metriem.

Jau ziņots, ka piektdien atkusnis iestāsies visā Latvijā. Sākot no valsts rietumiem, starp mākoņiem vietām uzspīdēs saule. Vietām gaidāma neliela migla un lietus, bet valsts austrumu daļā vēl spēcīgi snigs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu