Mellenāju un dzērvenāju ziemošanai laikapstākļi labvēlīgi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mellenāju un dzērvenāju ziemošanai laika apstākļi patlaban ir labvēlīgi, pastāstīja Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte.

«Viss ir brīnišķīgi pašlaik. Priekš mellenēm arī tad, ja nav sniegs un ir tāda temperatūra kā pašlaik, nav nekādas vainas. Saistībā ar to, ka ir sniegs, arī dzērvenēm pašlaik nav problēmu,» sacīja Rudzāte.

Viņa piebilda, ka vislabvēlīgākie laika apstākļi ogulāju ziemošanai ir mīnuss pieci grādi dienā un mīnuss desmit grādi naktī. «Mūs, protams, drusciņ satrauc, ka naktī ir mīnuss divpadsmit grādi un dienā ir plus astoņi, tas nav īpaši labi, bet pagaidām viss vēl ir labi,» sacīja Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Rudzāte arī atzīmēja, ka

gaidāmajai ogu ražai izšķirošs mēnesis ir februāris,

kad ir visaukstākais laiks gadā. «Februāris jau, principā, ir visaukstākais mēnesis. Arī martā un aprīlī var būt kaut kādi brīnumi,» sacīja Rudzāte, piebilstot, ka šā gada ogu raža ir atkarīga no laika apstākļiem turpmākajos mēnešos.

Latvijas Augļkopju asociācija apvieno aptuveni 400 lielāko Latvijas augļkopju. Organizācijas mērķis ir palīdzēt augļkopjiem aktīvi piedalīties viņiem labvēlīgas lauksaimniecības politikas veidošanā, kā arī meklēt iespējas, kur pārdot Latvijā saražotos augļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu