Nedēļa gaidāma silta un vējaina, sniegs valsts lielākajā daļā nokusīs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākajās diennaktīs visā Latvijā gaidāms spēcīgs atkusnis, kas izkausēs sniegu, un tikai dažviet Austrumlatvijā saglabāsies neliela sniega kārta, prognozē «Global Forecast System».

Jau ziņots, ka pirmdien vietām vēl snigs aizejošā ciklona «Fēlikss» ietekmē, bet pievakarē no rietumiem virzīsies jauna, plaša nokrišņu zona - gaidāms sniegs, kas pāries lietū. Naktī uz otrdienu jau visā Latvijā, pūšot brāzmainam vējam, gaiss sasils līdz +2..+6 grādiem.

Atkusnis turpināsies visu nedēļu,

lai gan brīžiem gaisa temperatūra noslīdēs līdz 0..-3 grādiem, neliels sals gaidāms galvenokārt diennakts tumšajā daļā valsts austrumos.

Bieži būs nokrišņi - lietus un slapjš sniegs, - tomēr to daudzums prognozēts mazāks nekā aizvadītajā nedēļā. Autoceļi daudzviet apledos.

Trešdien Latviju no rietumiem sasniegs neliels ciklons, kas var atnest stipru vēju, vietām varbūt pat vētru,

un nokrišņus; prognozes tiks precizētas.

Dominējošais šonedēļ būs dienvidrietumu vējš, kas bieži būs brāzmains, tostarp naktī uz otrdienu Kurzemes rietumkrastā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 22 metriem sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu