Latvijas upēs ūdens līmenis turpina kristies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielākajā daļā Latvijas upju šodien ūdens līmenis turpināja kristies, tas paaugstinājies tikai atsevišķos posmos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daugavā posmā no Vitebskas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis pazeminājās ar intensitāti 1 līdz 10 centimetri (cm) diennaktī, Dubnā pie Sīļiem, Ošā, Pededzē, Rēzeknē, Ogrē, Lielajā un Mazajā Juglā līmenis pazeminājies ar intensitāti 4 līdz 26 cm. Ūdens līmeņa krišanās vērojama arī Salacā pie Lagastes, Rūjā un Sedā - 2 līdz 10 cm diennaktī, bet Gaujā pie Velēnas un posmā Sigulda-Carnikava ūdens līmenis pazeminājās ar intensitāti 6 līdz 8 cm diennaktī.

Ūdens līmenis ar intensitāti 27 līdz 53 cm krities arī Ventā. Arī citās Kurzemes upēs ūdens līmenis pazeminājās ar dažādu intensitāti - Bārtā 37 līdz 49 cm, Imulā 18 cm, Durbē 13 cm, Abavā 25 cm, Rojā 16 cm, Užavā 28 cm, Irbē 7 cm un Rīvā 29 cm.

Ūdens līmeņa svārstības novērotas Aiviekstē. Gaujā pie Valmieras līmenis paaugstinājies par 6 centimetriem, Misā - par 7 centimetriem.

Atsevišķās upēs joprojām ir augsts ūdens līmenis, tāpēc ir pārsniegts palieņu applūšanas līmenis.

Joprojām palienes ir applūdušas Aiviekstē pie Lubānas un lejpus Aiviekstes HES, Lielajā Juglā pie Zaķiem, Ogrē pie Ogres novērojumu stacijas un Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema.

Pieturoties salam, upēs atsākusies ledus veidošanās.

Daudzviet ir novērojama ledus sega ar lāsmeņiem un piesalām, vietām ir nepilna ledus sega, bet Lielupes posmā no Mežotnes līdz Staļģenei ledus segas nav vispār.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu