Paredzēto trīs mērlatu vietā Ogres upē uzstādīs vienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ogres novads

Paredzēto trīs mērlatu vietā Ogres upē uzstādīs vienu, pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš norādīja, ka trīs mērlatas tomēr nebūs nepieciešamas, jo pašvaldība plāno sadarboties ar Rīgas hidroelektrostaciju, kurai ir sava digitālā mērierīce ūdens līmeņa noteikšanai.

Pie Ogres upes mērlata iecerēts uzstādīa tieši tajā vietā, kura ir «visslīkstošākā un regulāri applūst», pastāstīja Sapožņikovs.

Novada domes preses sekretāre Baiba Trumekalne pavēstīja, ka darbi esot uzsākti, uzstādīšanas vietu sagatavo, un iespējams mērlata varētu tikt uzstādīta ceturtdien.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Ogres novadā ir pastiprināti plūdu riska draudi, kuru novēršanai pašvaldība meklē dažādus risinājumus. Viens no preventīvajiem pasākumiem, kas ļautu prognozēt ūdens līmeņa izmaiņas, būtu mērlatu uzstādīšana. Pēc mērlatas nolasāmajiem parametriem, ievadot tos tiešsaistes režīma tīmekļa vietnē, veidosies informācija par ūdens līmeni, ledus biezumu un sniegu uz ledus. Ūdens līmeņa prognozi var paredzēt 10 dienu uz priekšu, kritiskā situācijā mērījumus var apkopot 24 stundas diennaktī. Pēc šiem datiem, apkopojot informāciju, varēs izvērtēt situāciju, lai savlaicīgi reaģētu uz plūdu riska draudiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu