Atcelts aizliegums atrasties uz Ķīšezera un Dambjapurva ezera ledus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju un faktisko ledus stāvokli Rīgas publiskās vietās esošajās ūdenstilpēs, ar pilsētas izpilddirektora rīkojumu paplašināts to ūdenstilpju saraksts, uz kuru ledus ļauts atrasties, TVNET informēja Rīgas domē.

No piektdienas, 23. janvāra, atcelts aizliegums atrasties arī uz Dambjapurva ezera un Ķīšezera ledus, bet ne tālāk par 300 metriem no krasta līnijas.

Kā ziņots, jau atļauts atrasties uz Gaiļezera, Bābelīša ezera un Velnezera ledus.

Minētajās vietās saglabājas aizliegums atrasties uz ledus 300 metru rādiusā no tiltiem, ceļu pārvadiem, iztekām un ietekām.

Rīgas dome atgādina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā, īpašu uzmanību pievēršot bērniem, kas atrodas uz ūdenstilpju ledus.

Kā ziņots, pazeminoties gaisa temperatūrai, ar pilsētas izpilddirektora rīkojumu uz Rīgas ūdenstilpēm ir noteikts paaugstinātas bīstamības periods, kura laikā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu