Ūdens līmenis Ogrē svārstās ap divu metru atzīmi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas upēs pārsvarā turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās, arī Ogres upes līmenis pēdējās dienās ir nedaudz krities, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Naktī uz sestdienu Ogres pilsētas novērojumu stacijā ūdens līmenis noslīdēja pāris centimetru zem diviem metriem - līdz zemākajai atzīmei kopš 14.janvāra. Sestdien plkst.11 tas atkal pakāpās līdz 202 centimetriem. 15. un 16.janvārī ūdens līmenis brīžiem pārsniedza trīs metru atzīmi.

Arī Ogres upē pie Ogresgala ūdens līmenis pēdējo dienu laikā ir nedaudz krities.

Visās Latvijas upēs ūdens līmenis vai nu pazeminās vai nedaudz svārstās. Joprojām applūdušas Aiviekstes zemākās palienes.

Upes vietām klāj ledus sega, citviet tās nav vai arī ledus ir tikai gar krastiem. Vietām vērojama reta vižņu iešana. Savukārt visus ezerus sedz ledus, kas daudzviet biezāks par desmit centimetriem.

Tuvākajās diennaktīs upēs turpināsies pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās vai svārstības, vietām veidosies ledus, prognozē hidrologi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu