ASV ziemeļaustrumus piemeklē sniega vētra

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV ziemeļaustrumus pirmdien piemeklēja spēcīga sniega vētra, skarot 10 miljonus cilvēku un liekot atcelt Brodvejas izrādes Ņujorkā.

Ir gaidāms, ka ziemas vētrā «Džūno» («Juno») uzsnigs apmēram metru bieza sniega kārta dažos rajonos un vissmagāk piemeklētie rajoni būs Jaunanglijā, sevišķi Konektikutas un Masačūsetsas štatā.

Vētras dēļ tika atcelti vairāk nekā 6560 avioreisu, kurus bija paredzēts veikt pirmdien un otrdien no Ņujorkas un Bostonas lidostām.

No pirmdienas vakara ir apturēta arī Ņujorkas pilsētas transporta sistēma,

savukārt 13 Ņujorkas štata apgabalos autovadīšana šādos laikapstākļos ir atzīta par kriminālpārkāpumu. Autosatiksme uz laiku ir aizliegta arī Konektikutas štatā.

Iedzīvotāji steigšus apmeklēja lielveikalus, lai sapirktu pārtiku un citu nepieciešamo vētras pārlaišanai mājās.

Ņujorkas un Ņūdžersijas štatā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Ir gaidāms, ka «Džuno» attīstīsies par stipru vētru ar sliktu redzamību un bīstamiem vējiem. Meteorologi arī brīdināja par iespējamiem plūdiem. Amatpersonas ir brīdinājušas iedzīvotājus par iespējamiem elektroapgādes pārtraukumiem un krītošiem kokiem.

Ņujorkas pilsētā un tai tuvumā esošajā Longailendas salā vēja stiprums brāzmās var sasniegt 31 metru sekundē.

Ņujorkas mērs Bils de Blazio paziņoja, ka šī vētra var kļūt par vienu no stiprākajām šīs pilsētas vēsturē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu