Ierobežo makšķerēšanas iespējas Liepājas ostas akvatorijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai nodrošinātu makšķernieku un kuģošanas drošību, ir uzstādīta barjera un slēgta nobrauktuve Liepājas ostā pie Karostas kanāla, ko izmanto makšķernieki, lai nokļūtu ar laivu ostas akvatorijā, TVNET informēja Liepājas SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes aizsardzības virsnieks Kaspars Poņemeckis norāda, ka barjeras uzstādīšana pie Karostas kanāla ir viena no pirmajām aktivitātēm no pasākuma kopuma, lai ierobežotu patvaļīgu makšķerēšanu no laivas Liepājas ostas akvatorijā. Tas tiek darīts ar mērķi rūpēties par cilvēku drošību un dzīvību, jo diemžēl daļa makšķernieku ir pārgalvīgi un līdz galam neizprot ostas un kuģošanas pamatprincipus.

Noteikto ierobežojumu mērķis ir nodrošināt drošību, neaizliedzot makšķerēšanu vispār, kā to nosaka Liepājas ostas noteikumi, bet gan tikai ierobežojot, kur tas ir bīstami.

Poņemeckis arī informē, ka

pavasarī informatīvas zīmes tiks uzstādītas visā ostas teritorijā un tiek izstrādāta karte, skaidri nosakot, kur drīkst makšķerēt un kur ne.

Tāpat tiek strādāts, lai pilnveidotu kontroles mehānismu. Plānots, ka Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde jau ar vasaras sākumu pastiprināti kontrolēs ostas akvatorijā esošos makšķerniekus un turpinās sadarbību arī ar Vides valsts dienestu, Robežsardzi un Krasta apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu