Vairāk nokrišņu būs sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdien Latvijā palaikam gaidāmi nokrišņi - galvenokārt neliels lietus. Vairāk līs un snigs Kurzemē.

Stiprāki nokrišņi valstī būs sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu. Visvairāk snigs naktī Vidzemē.

Debesis klās bieza mākoņu sega, gaidāma dūmaka, vietām veidosies migla. Pūšot lēnam līdz mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, kura ātrums brāzmās Vidzemē un Latgalē sasniegs 12 metru sekundē, maksimālā gaisa temperatūra būs +1..+4 grādi.

Rīgā sestdiena būs nomākusies, gaidāms neliels lietus un dūmaka. Pūtīs mērens austrumu vējš, gaisa temperatūra būs +3..+4 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens ir ļoti zems - jūras līmenī no 731 dzīvsudraba staba milimetra valsts dienvidrietumos līdz 738 milimetriem ziemeļaustrumos.

Latvijā nedaudz līst, vietām arī snieg

Sestdienas rītā daudzviet Latvijā palaikam nedaudz līst, vietām - galvenokārt Kurzemē - arī snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz 0..+3 grādiem. Pūš austrumu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 8-13 metriem sekundē, naktī Kolkā vēja ātrums brāzmās sasniedza 16 metru sekundē.

Rīgā apmācies laiks, iespējams neliels lietus. Austrumu vēja ātrums brāzmās pierimis līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra ir +2..+3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien visā Latvijā bija 0..+2 grādi. 30.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25..+26 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā ir aptuveni -20 grādu dažviet Alpos un Skandināvijas ziemeļos, kā arī -32 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Braukšanas apstākļi kopumā apmierinoši

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem sestdien gaidāmi apmierinoši. Brauktuves ir mitras vai slapjas, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

No rīta vietām Kurzemē braukšanu vēl apgrūtina apledojums un sniegs. Turpinās slideno posmu kaisīšana. Naktī ceļu uzturēšanas darbos visā valstī bija iesaistītas 136 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšana pa vietējiem ceļiem saglabājas apgrūtināta. «Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, iestājoties siltākam laikam, tie ir ļoti slideni.

Mazo ceļu kaisīšana šādos laikapstākļos ir mazāk efektīva, jo lietus un kūstošais ledus no ceļa noskalo uzkaisītās smiltis, tomēr bīstamie līkumi un krustojumi, kā arī stāvi kāpumi un kritumi tiek apstrādāti.

Sestdien nedaudz līs, vietām gaidāms slapjš sniegs, vairāk nokrišņu būs Kurzemē. Redzamību samazinās dūmaka, vietām veidosies bieza migla. Vakarā un naktī uz svētdienu daudzviet būs stiprāki nokrišņi, tostarp spēcīgi snigs, un tad braukšanas apstākļi pasliktināsies, prognozē sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem. Gājējiem jāvalkā apģērbs ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai jālieto atstarotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu