Tiešraide: Rīgā tiekas vides aktīvisti no visas pasaules

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pulcējot vairāk nekā 150 dalībniekus no 45 pasaules valstīm, Rīga no 18. līdz 21.februārim kļūs par visas pasaules vides aktīvistu un talku organizatoru tikšanās vietu.

TIEŠRAIDE PIEKTDIEN PULKSTEN 9:30-10:30 un 15:00-16:00

SKATIES TIEŠRAIDI

Ar vadmotīvu «Cilvēks un tā ietekme uz Planētas veselību» konferences «Let’s Do It! Clean World Conference 2015» ietvaros tiks diskutēts par vides piesārņojuma un sakopšanas pasākumiem, apmainoties pieredzē un risinājumos starp visām dalībvalstīm.

Konferences oficiālā atklāšana sākās 19.februārī pulksten 10:00 «BELLEVUE Park Hotel Riga», Slokas ielā 1.

Konferences atklāšanā piedalījās:

Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma;

Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards;

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukašēvica;

Kustības «Lielā Talka» vadītāja Vita Jaunzeme.

Sīkāka informācija par lektoriem

Rīgā, kas šobrīd ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts, pirmo reizi norisināsies tik vērienīgs starptautisks vides sakopšanai veltīts pasākums, kura laikā dalībnieki no dažādām Eiropas, Āzijas, Āfrikas un Dienvidamerikas valstīm – piemēram, Albānijas, Azerbaidžānas, Beļģijas, Kolumbijas, Horvātijas, Ganas, Lībijas, Marokas, Nepālas, Ugandas, Ukrainas un trīsdesmit citām – iepazīsies ar Latvijas veiksmīgo pieredzi, organizējot «Lielo Talku».

Latvijā «Lielā talka» šogad norisināsies 25.aprīlī, kad visa Latvija atkal tiks aicināta vienoties kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs.

Pirmā «Let's Do It! Clean World Confernece» tika organizēta 2010.gadā Tallinā, Igaunijā. Tai sekoja konferences 2012. un 2013.gadā arī Tallinā. Jaunākā konference notika 2014.gada pavasarī Prištinā, Kosovā, ko apmeklēja vairāki vēstnieki, ministri un citi augsta līmeņa viesi, kā arī 125 kustības «Let's Do It!» dalībnieki. Kosovas Clean World konferencē trīs valstis sacentās par iespēju organizēt nākamo konferenci, un, noklausoties visas prezentācijas, lielākā daļa dalībnieku nobalsoja par Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu