Tropiskais ciklons «Mārsija» Austrālijā sabojā 1500 ēkas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrālijas amatpersonas svētdien paziņoja, ka tiek darīts viss iespējamais, lai palīdzētu tiem cilvēkiem, kas cieta tropiskā ciklona «Mārsija» postījumos, kuru rezultātā sabojātas 1500 ēkas un tūkstošiem cilvēku palikuši bez elektropadeves.

«Mēs esam novērtējuši, ka vairāk nekā 1500 ēkām ir kaut kāda veida strukturāli bojājumi,» paziņoja Kvīnslendas štata premjerministre Annastasija Palaščuka.

«Jepūnā un Rokhemptonā apmēram 100 [ēkas] ir smagi bojātas (...) cilvēki nevar atgriezties savās mājās. Mūsu fundamentālā prioritāte šobrīd ir tās ģimenes, kas ir visvairāk cietušas,» viņa piebilda.

Ciklona postījumu rezultātā apmēram 50 000 īpašumos nav elektropadeves.

«Ir nogāztas vairāk nekā 1800 [elektropārvades] līnijas. Tas ir ļoti nozīmīgi un mēs darām visu iespējamo, lai atjaunoto elektropadevi,» norādīja štata premjerministre.

Par spīti lielajiem postījumiem, amatpersonas nav paziņojušas par bojāgājušajiem vai nopietniem ievainojumiem.

Jau ziņots, ka Austrālijas ziemeļu krastu piektdien sasniedza divi spēcīgi cikloni, kas nodarīja plašus postījumus, ievērojami bojājot ēkas, izraujot kokus, nogāžot elektrolīniju stabus un pārtraucot elektroenerģijas piegādi tūkstošiem cilvēku.

Tropiskais ciklons «Mārsija», kas bija piektās kategorijas vētra, ieradās Kvīnslendas štata piekrastē starp Sentlourensu un Jepūnu. «Mārsija» dažu stundu laikā kļuva vājāka, reducējoties par trešās kategorijas vētru.

Dažas stundas pirms tam ceturtās kategorijas ciklons «Lems» sasniedza Ziemeļu teritorijas piekrasti, nodarot plašus postījumus aborigēnu apmetnēs pie Elčo salas aptuveni 500 kilometrus uz austrumiem no Ziemeļu teritorijas galvaspilsētas Darvinas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu