No rītdienas Pērnavas līča teritorijā aizliegts atrasties uz ledus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No rītdienas, 26.februāra, Igaunijas teritorijā esošajā Pērnavas līcī stāsies spēkā aizliegums pārvietoties pa ledu. Aizliegums ir aktuāls Latvijas zemledus makšķerniekiem, kas gana lielā skaitā dodas makšķerēt uz šo līci.

Aizlieguma ievērošanu kontrolēs vietējie tiesībsargi, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Šādu normu Igaunijas kolēģi pieņēmuši, pamatojoties uz pēdējā mēnesī notikušajiem vairākiem negadījumiem, kad trauslā ledus dēļ tajā ielūzuši vairāki makšķernieki.

Pēdējais incidents noticis pirms nedēļas, 17.februārī, kad šādā veidā nācies glābt četrus Latvijas pilsoņus un viens vietējais igaunis joprojām tiek meklēts.

Igaunijas policijas un robežsardzes Rietumu pārvalde norāda, ka Pērnavas līcī, kas ir iecienīta zemledus makšķernieku vieta, ledus kārta ir nedroša un atrašanās uz tā var būt ļoti bīstama un pat letāla.

Lai novērstu jebkāda veida pārvietošanos pa ledu, kaimiņvalsts policija no rītdienas īstenos pastiprinātu šīs teritorijas uzraudzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu